Archief:
, , ,

Check eenvoudig de veiligheidskennis

Redactie

10 januari 2023

Hoe weet je of iedereen de veiligheidskennis paraat heeft? Zijn er competenties die je graag wil laten zien dat jij deze volledig onder de knie hebt?
, , ,

Vind jij het behalen van je VCA lastig?

Redactie

23 november 2022

Gamen en leren tegelijk, het VCA examen, makkelijker kunnen wij het niet maken! Vind jij het behalen van je VCA lastig?

Veiligheidsregels voor nieuwe collega’s

Redactie

13 oktober 2022

Investeer tijd om nieuwe collega's op te leiden. Dit verhoogt de veiligheid en zorgt voor de juiste uitvoering van de werkzaamheden.
Speel de Generieke Poortinstructie op je mobiel

Iedere dag klaar voor je VCA

Redactie

19 september 2022

Makkelijk je certificaat halen met de Rockpit app. Registreer je vandaag en speel direct de Rockpit Safety score game. Alle VCA examen vragen oefen je makkelijk in de Rockpit app.

Top 10 van hoogste risico’s in de bouw 2022

Redactie

12 september 2022

De bouw brengt risico's met zich mee. Vallen en struikelen zijn de meest voorkomende ongelukken in de bouw. Een groot deel van de ongevallen in de bouw wordt dan ook veroorzaakt door vallen en struikelen.

Gedrag & cultuur op de bouwplaats

Redactie

26 december 2021

Gedrag en cultuur heeft een grote invloed op het naleven van veiligheid en gezondheidsmaatregelen. Niet iedereen doet wat hij/zij zou moeten doen. Gedrag kan een cultuur worden, dit met alle gevolgen.

Veiligheidsexperts opgelet!

Redactie

16 december 2021

De Veilige bouwplaats wil bijdragen aan een veilige werkplek voor iedereen. Kennisdelen is vermenigvuldigen. Wij dagen jou uit om je veiligheidskennis te testen. Speel de game en nodig je team uit. Samen werken wij aan veiligheid.

Gebaren op de Bouwplaats

Door: Remco Westerbroek

10 december 2021

Een veilige bouwplaats, wie wil dit nou niet? Het is natuurlijk zeer positief dat ieder bedrijf er op zijn eigen manier invulling aan probeert te geven. Maar het blijkt dus niet zo eenvoudig als dat het klinkt. Er zijn veel initiatieven om de veiligheid te vergroten op de bouwplaats, maar de verbinding tussen deze initiatieven is nog minimaal. Want een veilige bouwplaats maken we samen met alle bouwplaats-participanten.
Speel de Generieke Poortinstructie op je mobiel

Generieke Poortinstructie

Redactie

6 december 2021

De Generieke Poortinstructie (GPI) is een verplichting om de bouwplaats te kunnen betreden. Het initiatief van deze Poortinstructie is door de Governance Code Veiligheid in de Bouw gestart. Hiermee willen ze de veiligheid op de bouwplaatsen verhogen.

Waarschuwingsborden verhogen de veiligheid

Redactie

2 december 2021

Door het gebruik van de juiste veiligheidsborden in de bouw worden teksten overbodig. Een voordeel hiervan is dat alle pictogrammen die gebruikt worden universeel zijn en daardoor in elke taal te ‘lezen’ zijn. Waarschuwingsborden verhogen de veiligheid op de bouwplaats.

Meer veiligheid in je emailbox?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van De Veilige Bouwplaats. Dan bouwen we samen aan een veiligere werkplek voor iedereen in de bouw. 

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.