Archief:
, ,

Werknemers opleiden voor een veilige bouwplaats, hoe?

Redactie

23 januari 2023

Welke tools zijn er om veiligheidskennis bij je werknemers paraat te houden? En nog beter, alle ontwikkelingen bij te houden.
, ,

Een overkill aan veiligheidsregels?

Redactie

24 november 2022

Een overkill aan veiligheidsregels? Eens of oneens? Maar nog steeds blijft het van belang of het nu overdreven is of niet. Veilig werken is nog niet vanzelfsprekend.

Één beslissing

Redactie

15 november 2022

Doelen worden opgesteld, geen incidenten meer op de bouwplaats. Soms kan één beslissing al effect hebben op de veiligheid.

Eerst nadenken, dan doen!

Redactie

15 november 2022

Soms kan je impulsief gedrag vertonen, gewoon uit instinct. Is dit altijd veilig? Eerst nadenken, dan doen!

WAARSCHUWING: ‘Gevaarlijke stof’ tot nadenken…

Door: Pieter de Boer

7 september 2022

Veilig werken is een terugkerend thema, maar wat is nou eigenlijk ‘veilig werken’ als we het werkelijk in het juiste perspectief plaatsen. Vooralsnog gaat veilig werken in bijna alle gevallen over de actieve werkzaamheden die worden verricht op een bouwplaats en het daaraan verbonden ‘acute’ veiligheidsgevaar. Natuurlijk zeer belangrijk, maar in mijn optiek kijken we nog altijd met de verkeerde veiligheidsbril naar de definitie van onveilig werken. 

Gedrag & cultuur op de bouwplaats

Redactie

26 december 2021

Gedrag en cultuur heeft een grote invloed op het naleven van veiligheid en gezondheidsmaatregelen. Niet iedereen doet wat hij/zij zou moeten doen. Gedrag kan een cultuur worden, dit met alle gevolgen.
Bouwvakker tilt houten balk

Wie is verantwoordelijk voor de veiligheid?

Door: Christine Tuch

18 augustus 2021

De regels op het gebied van de veiligheid op de bouwplaats zijn niet altijd even duidelijk. Wie is waarvoor verantwoordelijk? De opdrachtgever of de aannemer? De aannemer is verantwoordelijk voor de veiligheid op de bouwplaats. Die verantwoordelijkheid geldt niet alleen voor de gezondheid en veiligheid van eigen werknemers maar ook voor ZZP’ers en derden. Bovendien moet de aannemer beschikken over een veiligheidssysteem (regels en werkwijzen).

Meer veiligheid in je emailbox?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van De Veilige Bouwplaats. Dan bouwen we samen aan een veiligere werkplek voor iedereen in de bouw. 

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.