Archief:
, , ,

Een overkill aan veiligheidsregels?

Redactie

24 november 2022

Een overkill aan veiligheidsregels? Eens of oneens? Maar nog steeds blijft het van belang of het nu overdreven is of niet. Veilig werken is nog niet vanzelfsprekend.
, , ,

“Veiligheid is als het groeien van gras”

Door: Gerrit Salentijn

8 november 2022

De Veilige Bouwplaats is in gesprek met Gerrit Salentijn, Projectdirecteur bij Heijmans Utiliteit Projecten. Samen praten over de veiligheidscultuur bij Heijmans. "Je moet het water geven en bemesten".

Bouwplaats medewerker, wij zijn op zoek naar jou!

Redactie

31 oktober 2022

Jullie zijn van grote waarde voor de bouw. Maar ook voor ons. Bouwplaats medewerker, wij zijn op zoek naar jou!

Waarom wordt er niet altijd veilig gewerkt? Lees hier de 5 factoren

Redactie

31 oktober 2022

Waarom bestaat er niet één bouwplaats waar altijd alles veilig is? Lees hier de 5 factoren die invloed hebben.

8 tips voor een veilige bouwplaats

Redactie

11 oktober 2022

Veiligheid ligt soms voor het oprapen, met eenvoudige tips kan de bouwplaats al een stuk veiliger worden. Lees hier de 8 tips voor een veilige bouwplaats

Veiligheid is een werkwoord

Door: Pascal Hazeleger

7 september 2022

Dit is het verslag van een reis. Een reis die wij gemaakt hebben met een diverse groep stakeholders die allemaal een rol spelen op de bouwplaats. Waar leidt die reis naartoe? Naar een veilige bouwplaats. Wat is veilig? Als ons tijdens onze reis één ding duidelijk is geworden, is dat wel dat veiligheid een proces is, een werkwoord. Veiligheid, of het gebrek daaraan, creëren wij met elkaar. Mijn veiligheid ligt in jouw handen.

Waarschuwingsborden verhogen de veiligheid

Redactie

2 december 2021

Door het gebruik van de juiste veiligheidsborden in de bouw worden teksten overbodig. Een voordeel hiervan is dat alle pictogrammen die gebruikt worden universeel zijn en daardoor in elke taal te ‘lezen’ zijn. Waarschuwingsborden verhogen de veiligheid op de bouwplaats.
Man uit de bouw voert controle uit

Laatste Minuut Risico Analyse?

Door: Christine Tuch

6 september 2021

Veiligheid op de bouwplaats is een belangrijk thema voor alle participanten betrokken bij de bouwplaats. De complexiteit van de bouwplaats is enorm toegenomen en dat maakt dit thema een flinke opgave. Door deze complexiteit is een top down-oplossing niet meer toereikend om de gewenste verandering te realiseren. Het is tijd om gezamenlijk te denken vanuit de bottom up-benadering met een nieuwe manier van organiseren. Waarbij iedereen wordt betrokken om tot de juiste en meest relevante oplossingen te komen. De Veilige Bouwplaats start hier.

Meer veiligheid in je emailbox?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van De Veilige Bouwplaats. Dan bouwen we samen aan een veiligere werkplek voor iedereen in de bouw. 

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.