Veiligheidsexperts opgelet!

Door:
De redactie
Gepubliceerd op:
16 december 2021
Leestijd:
2 minuten

De bouwplaats is één grote fabriek in de openlucht met veel activiteiten die elkaar in rap tempo opvolgen. Iedereen moet maar op elkaar vertrouwen, van ontwerp tot werkzaamheden. Van constructie tekenaars tot bouwplaats medewerkers. De complexiteit van een bouwplaats is enorm, en maakt het lastig om overzicht te houden. De organisatie en uitvoering is complex. En de taak voor jou als veiligheidsexpert om dit alles, voorspelbaar en veilig uit te voeren. Dus veiligheidsexperts opgelet!

Veiligheid heeft prioriteit


Ieder jaar gebeuren er nog steeds teveel ongelukken op de bouwplaatsen. Veel bouwvakkers en installateurs lopen blijvend ernstig letsel op of komen zelfs te overlijden. Veiligheid staat hoog vermeld in deze sector. Deze boodschap is dan ook voor alle veiligheidsexperts bedoeld. Want hoe kunnen wij de bouwplaats nog veiliger maken? Met zoveel initiatieven zoals onder andere toolbox sessies, VCA examen, Generieke Poort Instructie, Bouwspraak etc, zou je denken dat we al een heel eind zijn. Nog los van alle initiatieven die de bouwbedrijven zelf ontwikkelen en die hier keihard aan werken. Inderdaad al deze initiatieven komen zeker ten goede aan de veiligheid op de bouwplaats. Maar wat is kennis als deze na een paar weken alweer verloren is gegaan?

Herhalen van kennis geeft parate kennis

Met de Veilige Bouwplaats zetten wij in op, veiligheidskennis moet parate kennis zijn! Certificaten en diploma’s zijn prima te behalen, maar door juist doorlopend de kennis te toetsen, blijft de kennis aanwezig. Met de gratis Safety Score game, toetsen wij doorlopend de kennis van de bouwplaats medewerkers. Om zo de veiligheidscultuur in de bouw naar een hogere level te tillen. Deze game geeft inzicht, aan de werknemer, over zijn kennisretentie maar kan ook laten zien welke toolboxen hij/zij heeft gedaan en welke badges hij/zij heeft behaald. In één app alles toonbaar, wel zo makkelijk en veilig.

Ik daag je uit! Daag jij ook uit?

Veiligheidsexperts opgelet, wij dagen jou uit.

Wij delen niet alleen kennis…

Behalve kennis delen, zetten wij ons in voor een veilige bouwplaats, met alle nodige facetten oa toolbox sessies, opleidingen, instructies (online), events. We betrekken de bouwplaats medewerkers met de vraagstukken die zij hebben. Daardoor brengen we relevante interactie op gang en streven altijd naar een gezamenlijk commitment van alle participanten. 

Een veilige bouwplaats maken we samen! Lees hier verder voor meer informatie.

DELEN

Meer van dit

Meer veiligheid in je emailbox?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van De Veilige Bouwplaats. Dan bouwen we samen aan een veiligere werkplek voor iedereen in de bouw. 

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.