Blog

Vind jij het behalen van je VCA lastig?

Door: De Veilige bouwplaats
Leestijd: 3 minuten
Gamen en leren tegelijk, het VCA examen, makkelijker kunnen wij het niet maken! Vind jij het behalen van je VCA lastig?

Het VCA examen wordt over het algemeen als best wel lastig beschouwd. De meeste cursisten zakken voor hun VCA examen omdat ze te weinig tijd hebben genomen om te leren. Bepaalde VCA vragen moet je echt leren en weten. Vind jij het behalen van je VCA lastig? Daar hebben wij een makkelijke game voor gemaakt, download de app en oefen alle VCA vragen. Makkelijker kunnen we het niet maken!

Waarom zijn de VCA vragen lastig?

De vragen voor het VCA examen kan je niet uit je hoofd leren, dus zal je toch de stof moeten beheersen, wel zo veilig ook! De vragen zijn goed geformuleerd en soms zijn er ook meerdere antwoorden goed, dit maakt het ook lastig. Dus goed lezen blijft nog steeds van belang. Maar je bent niet gaan werken in de bouw om alsnog saaie lesstof te moeten leren. Liever werk jij met de handen, en dat begrijpen wij maar al te goed!

Hoeveel mensen zakken voor VCA?

Landelijk zakt 25% van de VCA examenkandidaten de eerste keer voor het examen. Dat is best veel. Een aantal haalt het de tweede keer wel, maar zeker 15 tot 20% zakt een tweede en derde keer ook. Dit maakt het frustrerend voor de kandidaten. Rockpit vind het belangrijk dat iedereen het VCA examen kan halen, en natuurlijk op de hoogte blijft van alle veiligheidskennis.

Hoe je VCA dan wel te behalen?

Er zijn veel aanbieders die dagcursussen aanbevelen, maar dan nog ben je niet gegarandeerd dat je dan je VCA haalt. Een halve of hele dag in de schoolbanken is ook niet voor iedereen weggelegd. Wanneer je alleen voor een examen leert, verlies je al snel een deel van de kennis. Daarom hebben wij hiervoor een unieke tool ontwikkeld. Een game met alle VCA vragen, zodat jij alle antwoorden straks weet en de vragen goed kan beantwoorden.

Het geheim van veilig werken in de bouw

Het geheim van Rockpit

Gamen en leren tegelijk, hoe dan? Download in de app store de Safety score van Rockpit en speel korte battles van 7 vragen, tegen collega’s of Ronny (robot). Hoe vaker je speelt hoe sneller je leert. Heb je geen idee waarom je een vraag fout hebt beantwoord… klik op de ‘i’ voor de extra uitleg.

Jouw kennisniveau wordt doorlopend getoetst. De game laat bij herhaling door algoritmes vragen terugkomen die je nog niet zo goed beheerst. Vragen die je vaak goed beantwoord, gaan meer naar de achtergrond. Hierdoor verhogen we de kennisretentie en dus de ‘parate kennis’. 

Groen licht

De game werkt met een stoplicht systeem. Staat jouw verkeerslicht op groen dan ben je VCA vaardig en kan jij je diploma behalen. Bij oranje moet je nog even ‘gas erop’, je moet je kennis nog iets vergroten en heb je roodlicht dan ben je nog niet klaar voor je VCA.

Jij bent klaar voor je VCA

Score update kennisniveau in percentage

Wekelijks ontvang je een update van jouw kennisniveau, op deze manier weet jij precies wanneer je klaar bent voor je VCA!

VCA examen tip

De tijd die je krijgt om je VCA examen te maken is voor jou ruim voldoende. Immers ben je al gewend aan de snelheid van de game vragen en die gaan in rap tempo. Je hebt dus alle tijd om de vragen goed te lezen en te beantwoorden. Een betere voorbereiding op je examen is er niet.

Gefeliciteerd met het behalen van je VCA examen!!

Wil jij je VCA diploma in 1 keer behalen? Meld je snel aan en start vandaag nog. Speel de VCA game

Toets gratis jouw veiligheidskennis!

Toets op een leuke en GRATIS manier je veiligheidskennis met het spelen van de
GPI-game en win een foodtruck voor jouw bouwplaats.

Het beste van deveiligebouwplaats.nl direct in je mail? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Dit artikel delen

De Veilige bouwplaats
De Veilige bouwplaats

Auteur

De Veilige bouwplaats
De Veilige bouwplaats

Blog schrijven

Wil je gebruik maken van ons blognetwerk om te gaan gastbloggen over veiligheid op de bouwplaats? Vul dan het onderstaande formulier in.

Dit artikel delen

Volg ons

Volg ons op de meest populaire social media kanalen en ontvang regelmatige nieuwe updates van ons!

Uitgelichte blog

Algemene veiligheid

Allround bouwvakker

De allround bouwvakker. Wat zijn de vaardigheden van de bouwvakker? Vaardigheden genoeg, maar zijn deze wel up to date met alle nieuwe ontwikkelingen in de bouw?

Lees meer »

Gerelateerde berichten

Algemene veiligheid

Allround bouwvakker

De allround bouwvakker. Wat zijn de vaardigheden van de bouwvakker? Vaardigheden genoeg, maar zijn deze wel up to date met alle nieuwe ontwikkelingen in de bouw?

Lees meer »
Noodsituaties
Algemene veiligheid

Samenwerken in de bouw

Samenwerken in de bouw, gaat niet vanzelf! Organiseren en samen de kennis bundelen met alle deelnemende partijen.

Lees meer »

De Veilige Bouwplaats nieuwsbrief komt eraan

Schrijf je alvast in.