Werknemers opleiden voor een veilige bouwplaats, hoe?

Door:
De redactie
Gepubliceerd op:
23 januari 2023
Leestijd:
2 minuten

Het belang van goed opgeleide werknemers is groot, ook voor de bouw. Maar hoe weet je dat de werknemers ook alle veiligheidskennis in huis hebben? Er zijn verschillende manieren om je werknemers op te leiden op veiligheidsregels. Wij leggen er graag een paar voor. Werknemers opleiden voor een veilige bouwplaats, hoe?

Veiligheidsregels paraat

Hoe weet je of iedereen de veiligheidskennis paraat heeft? Ondanks veiligheidsprotocollen en procedures weet je soms niet, wie zijn/haar veiligheidskennis paraat heeft. Heeft iedereen de trainingen gevolgd? Als organisatie moet je het veiligheidsgesprek steeds weer groter maken. Zorg dat niemand meer om veiligheid heen kan, en dat dit ook voor de lange termijn geldt. Wanneer iedereen zich hiervoor inzet zal dit helpen om veiligheid bespreekbaar te maken en zal dit in de uitvoering ook bijdragen.

Welke trainingen/toolboxen kan je hiervoor organiseren?

Bedrijfsinterne training. Je kan interne trainingen organiseren voor je personeel, waarbij je specifieke veiligheidsprocedures en -protocollen bespreekt die relevant zijn voor je bedrijf.

Ook kan je externe trainingen organiseren voor je personeel, zoals cursussen of workshops die door professionele organisaties of experts worden gegeven.

Online training. Er zijn ook verschillende online cursussen en trainingen beschikbaar waarmee je personeel op afstand opgeleid kan worden.

Je kan ook hands-on trainingen organiseren waarbij je personeel de veiligheidsprocedures in de praktijk kan toepassen onder begeleiding.

De Veilige Bouwplaats en Rockpit bouwen samen aan veiligheid. Wij bieden deze trainingen/ toolbox aan, verzorgd door experts uit het veld, zelfde bloedgroep, zelfde belang. Alles om ervoor te zorgen dat alle werknemers veilig gaan werken.

Tips

Zorg ervoor dat er een duidelijke communicatie is tussen de werknemers over de veiligheidsregels, zorg dat de veiligheidsregels duidelijk op een zichtbare plaats in het bedrijf hangen en geef regelmatig updates over de veiligheidsregels.

Het is belangrijk om te onthouden dat opleiding niet eenmalig gebeurt, maar regelmatig herhaling moet hebben, zodat iedereen de veiligheidsregels onthoudt en toepast op de werkvloer.

Wil je meer informatie over onze toolbox/ trainingen, neem dan contact met ons op.

DELEN

Meer van dit

Meer veiligheid in je emailbox?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van De Veilige Bouwplaats. Dan bouwen we samen aan een veiligere werkplek voor iedereen in de bouw. 

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.