Archief:
, , , , , , ,

Veiligheid is een werkwoord

Door: Pascal Hazeleger

7 september 2022

Dit is het verslag van een reis. Een reis die wij gemaakt hebben met een diverse groep stakeholders die allemaal een rol spelen op de bouwplaats. Waar leidt die reis naartoe? Naar een veilige bouwplaats. Wat is veilig? Als ons tijdens onze reis één ding duidelijk is geworden, is dat wel dat veiligheid een proces is, een werkwoord. Veiligheid, of het gebrek daaraan, creëren wij met elkaar. Mijn veiligheid ligt in jouw handen.
, , , , , , ,

Het verbinden van de rollen

Redactie

26 juli 2022

Het verbinden van de rollen is van waarde voor de Veilige Bouwplaats. Tijdens dit event wordt samen met de deelnemers de situaties uit de praktijk besproken en de rollen worden hierin meegenomen. Een waardevol event om de bouwplaats nog beter te kunnen faciliteren voor een veilige werkplek voor iedereen.

Van ‘belangenspel’ naar ‘rollenspel’

Door: Remco Westerbroek

7 oktober 2021

Na de opstart met consent op onze shared context is het speelveld voor het ‘rollenspel’ gelegd. Een korte introductie van pipeline-model naar platform-model. Wij wilden met dit event bewerkstelligen om van een belangenspel naar een rollenspel te komen, en dat is gelukt! Deze kreeg diepte door de eenvoudigheid; de moeder van Ron op Airbnb. Hoe je op een eenvoudige manier door middel van het toevoegen van een extra rol een andere dynamiek kunt creëren.
Story notes op ipad op de bouwplaats

Veilig werken is de resultante van de factor mens

Door: Remco Westerbroek

12 juli 2021

Veilig werken; het prijkt bovenaan menig agenda van bedrijven die participeren op de bouwplaats. Ieder ongeluk is er één teveel. Het raakt iedereen die betrokken is en het is een afbreuk aan het imago van de bouw.
Man met witte helm op lacht

Veilige bouwplaats voor een komende generatie

Door: Leo Nieuwenhuis (initiator van The New Builders)

8 juni 2021

De Nederlandse bouwsector heeft een geweldige staat van dienst en staat wereldwijd hoog aangeschreven. Of het gaat om architectuur, uitgekiende details of omvangrijke infrastructurele projecten, de Nederlandse bouwsector heeft imponerende sporen nagelaten. Maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Het behouden van succes is een enorme uitdaging!

Meer veiligheid in je emailbox?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van De Veilige Bouwplaats. Dan bouwen we samen aan een veiligere werkplek voor iedereen in de bouw. 

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.