Vrouw in de bouw speelt spel op haar telefoon

VCA halen? Battle mee

Door:
Christine Tuch
Gepubliceerd op:
21 augustus 2021
Leestijd:
4 minuten

Ben jij geen studiebol en vind je studeren knap vervelend? Dat mag, maar wil jij werken op de bouwplaats, dan heb jij je VCA diploma toch echt nodig. Om het leren makkelijk te maken hebben wij een game gemaakt. VCA halen? Battle mee.

Gamen is leren

Saaie theorie uit een boek moeten leren, is niet voor iedereen weggelegd. En dan moet de stof ook nog blijven hangen totdat je examen kan doen. Wij hebben hiervoor de Bouwbattle app ontwikkeld, deze app maakt het heel makkelijk. VCA halen, battle mee. Met deze game leer je namelijk zonder te studeren. Want hoe meer je speelt, hoe meer je leert. Hoe meer je leert, hoe beter je speelt. En spelen wil je, want het is echt een gaaf spel! Daarbij is de verwachting dat deze game een slagingspercentage heeft dat nóg hoger ligt dan de 90% die VCA deelnemers tot nu toe halen met de traditionele cursussen.

Hoe werkt de VCA halen, BATTLE mee?

  • Spelen wanneer jíj wilt
  • Daag een tegenstander uit
  • Lekker op je eigen mobiel
  • Meerkeuze vragen
  • Ook met beeldvragen net als bij rij- examen
  • Je kunt je langer concentreren
  • Samen bezig in plaats van alleen
  • Gratis proefexamens
  • meer dan 1.250 vragen, het wordt nooit saai

Hoe verloopt het spel?

In de Bouwbattle strijd je met een tegenstander. Jij kunt iemand uitdagen of je kunt uitgedaagd worden. Je speelt samen een battle die steeds uit 7 vragen bestaat.

Na elke battle zie je natuurlijk wie er gewonnen heeft. Ook zie je de antwoorden die jullie beiden gegeven hebben én welke antwoorden de juisten zijn. Je kunt elkaar daarna direct weer uitdagen of je kunt tegen iemand anders spelen.

Elke battle bestaat uit willekeurig geselecteerde vragen, dus je krijgt steeds andere combinaties. Ook de lesstof zit dus willekeurig door elkaar. Dat zorgt voor meer afwisseling én voorkomt dat je lesstof overslaat.

Wat als er geen tegenstander online is? Dan kun je altijd tegen Ronnie spelen, een robot. Probeer daar maar eens van te winnen!

Micro learning

Weet jij niet het antwoord op de vraag, dat is niet erg, je bent uiteindelijk aan het oefenen en fouten maken is vaak beter zodat jij de stof beter beheerst. Heb jij de game gespeeld dan kan je hier alle vragen nog even rustig doornemen. Klik op de “i” hier lees je direct een micro learning waardoor jouw kennis nog meer zal groeien.

Wanneer ben ik klaar om examen te doen?

In het spel heb je inzicht in je eigen scores, wekelijks ontvang jij jouw score. Je ziet dat je kennis groeit waardoor het examen straks makkelijk te behalen is. Ben je nog niet overtuigd oefen dan nog even verder en daag collega’s uit. Als je score rond de 75% ligt dan heb jij voldoende kennis in huis en ben je zeker klaar voor het examen. Stuur even een email naar info@rockpit.nl, met de tekst: ‘Ik ben er klaar voor’. Zij regelen dan wat nodig is en nemen daarvoor contact met je op.

Wat als ik niet slaag?

Als je niet slaagt, wat bijna onmogelijk is na al die battles die je hebt gewonnen, mag je gratis nog een keer spelen. Zes extra weken lang dus gratis spelen. Wel moet je zelf de kosten voor het examen zelf betalen.

Werkt dit echt, serious gaming?

Serious gaming is het fenomeen waarbij games worden ingezet om kennis over te brengen of mensen te laten trainen voor situaties die niet zoveel voorkomen. Het is een nieuwe ontwikkeling die onderdeel uitmaakt van het zogenaamde social learning.

Wat blijkt uit social learning? Simpel gezegd, samen met anderen leer je meer en sneller. Er is aangetoond dat mensen 80% van wat ze leren, opnemen via sociale contacten. Daar komt dus geen lesboek aan te pas! Vandaar dat vernieuwende onderwijsvormen gericht zijn op onderlinge samenwerking en uitwisseling.

Verder toont onderzoek aan dat met name mensen die niet bij de best lerende groepen horen, veel gemakkelijker leren als er met entertainment wordt gewerkt. (Je begrijpt inmiddels wel dat het een en ander is komen overwaaien uit de VS).

Deze game is de eerste grote game binnen de Nederlandse bouwwereld. Hij is, na diverse pilots bij een aantal bedrijven, eind vorig jaar de markt op gegaan. De resultaten zijn spectaculair: ruim 90% van de deelnemers slaagden in één keer!

Meld je snel aan en start vandaag nog. VCA Battle mee op de Bouwplaats

DELEN

Christine Tuch

Meer van dit

Meer veiligheid in je emailbox?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van De Veilige Bouwplaats. Dan bouwen we samen aan een veiligere werkplek voor iedereen in de bouw. 

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.