Meest voorkomende risico's in de bouw

VCA Game

Door:
Christine Tuch
Gepubliceerd op:
27 augustus 2021
Leestijd:
3 minuten

Veilig werken is vooral een keuze. Je kiest er voor om veilig te werken of om risico’s te nemen. Maar je kunt alleen verantwoord kiezen als je weet wat de veiligheidseisen en veiligheidsregels zijn. Het veiligheidssysteem VCA geeft aan hoe je veilig kunt werken. Speel de VCA Game en behaal je diploma direct.

Waarom heb jij VCA nodig?

Vanuit dit systeem zijn scholing en examens ontwikkeld. In een centraal diplomaregister zie je wie voor het VCA-examen zijn geslaagd. VCA is niet wettelijk geregeld maar het is een verplichting die veel opdrachtgevers aan bedrijven opleggen. En die bedrijven vragen dat natuurlijk ook aan de zzp-ers die op hun bouwplaatsen werken. Voor een bedrijf is het ook een manier om een gestructureerd arbo-beleid te voeren. Onderdeel van het VCA-systeem is de scholing van medewerkers.

Het gat tussen weten en toepassen

Hiermee wordt misschien wel mooi aangegeven waar het gat zit tussen weten en toepassen. Als je je bezigheden niet als risicovol ervaart, let je waarschijnlijk minder op de veiligheid. Toch begint het met weten. Als je de kennis niet hebt, kun je die immers ook niet toepassen.

Voorbereiding examen VCA

De Bouwbattle VCA is een moderne vorm van leren waarin de basistraining VCA en VOL VCA zijn omgevormd tot een game. De game bereid je voor op het landelijk erkend examen. Dat examen kan Bouwradius voor je regelen wanneer je met de Bouwbattle VCA aan de slag gaat.

Maak je weerbaar als werknemer

Een certificaat wordt vaak als een verplicht nummer beschouwd. Maar draai het eens om. In tijden waar vast werk niet meer zo vanzelfsprekend is en waar samenwerking en expertise gevraagd worden, maak jij je door een CV met de nodige certificaten interessant voor elke opdrachtgever! Zeker als je ook nog eens laat zien dat je de kennis weet toe te passen.

Maak je sterk als ZZP-er of MKB

Als ZZP-er of als MKB bedrijf is het net zo goed een must om over VCA certificering voor je onderneming te beschikken en certificaten voor leidinggevenden en werknemers. We hoeven jou als zelfstandig ondernemer niets meer te vertellen over onderscheidend vermogen en kwaliteit, toch? Je zult je onderneming vanzelfsprekend willen opkrikken tot het beste niveau en steeds willen bijspijkeren om te voldoen aan de laatste eisen. Misschien nog één interessant puntje specifiek voor de ZZP-er voor wat betreft de Bouwbattle VCA. Je kunt hem lekker in je vrije tijd doen. Hoef je er geen werkdag voor op te offeren.

VOL VCA voor de ZZP-er

Van ZZP’ers wordt verwacht dat ze het VOL VCA-diploma bezitten. Daarbij hoort een pas die tien jaar geldig is. In de cursus Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL VCA) leer je om voorbeeld te zijn voor mensen op de werkvloer op het gebied van veiligheid. Je hebt geen vooropleiding nodig. Het diploma VOL VCA bewijst dat je de punten uit de VCA checklist voor het veilig werken op de werkplaats kent.

Meld je snel aan en start vandaag nog. Speel de VCA game

DELEN

Christine Tuch

Meer van dit

Meer veiligheid in je emailbox?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van De Veilige Bouwplaats. Dan bouwen we samen aan een veiligere werkplek voor iedereen in de bouw. 

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.