Dit is de GPI-game: Veiligheid altijd op zak.

Remco Westerbroek
Door:
Remco Westerbroek
Gepubliceerd op:
14 oktober 2021
Leestijd:
5 minuten

Samen: veiligheid door samen te leren

Mensen zijn sociale wezens en het gevoel van samenzijn stimuleert om iets op te pakken. Niet voor niets zijn groepssporten zo populair en is samen leren/spelen ook leuker dan alleen! Vergelijk direct jouw kennis van veiligheid met je collega’s en daag ze uit om samen te leren.
Nieuwe uitdaging tekst aanpassen GPI-game

Hoe werkt dit in de GPI-game?

In de GPI-game battle je met een directe collega of iemand die werkzaam is op een andere bouwplaats. Jij kunt iemand uitdagen of je kunt uitgedaagd worden. Je speelt vervolgens samen een battle die uit 7 vragen bestaat, je hoeft niet tegelijk te spelen en je speelt als het jou uitkomt. Het resultaat van de battle wordt gedeeld als beide spelers de battle hebben gespeeld. Wij dagen je met onze collega Ronnie Rockpit tussendoor ook uit voor diverse challenges om extra punten te pakken voor jouw GPI-score.

Waar vind ik dit in de GPI-game?

Na elke battle zie je natuurlijk wie er gewonnen heeft. Ook zie je de antwoorden die je hebt gegeven én welke antwoorden juist of onjuist zijn. Onder ‘Activiteit’ kun je altijd terugkijken welke battles je hebt gespeeld en welke vragen je niet goed had. Bespreek deze met je collega’s en kijk of zij weten hoe het zit. Op deze manier kun je eenvoudig een gesprek starten over de veiligheid op jouw bouwplaats.

Toets gratis jouw veiligheidskennis!

Toets op een leuke en GRATIS manier je veiligheidskennis met het spelen van de
GPI-game en win een foodtruck voor jouw bouwplaats.

Er valt nog veel meer te ontdekken!

Bouwplaatsmedewerkers voorzien van de juiste informatie op het moment dat zij dat nodig hebben. Gewoon mobiel.
Jouw inzet moet beloond worden

Een positief gevoel – iets leuk vinden, een compliment of beloning krijgen – verdien punten. Krijg inzicht in jouw persoonlijke groei in kennisbehoud. En maak kans om een Foodtruck te winnen voor jouw bouwplaats! Door deze game stimuleren wij een Veilige Bouwplaats voor iedereen.

Positie en punten in de GPI-game
2. Punten

Deze vind je in het spel overzicht onder het kopje ‘Positie en punten’. Nog sneller punten scoren? Speel dan alle uitdagingen die je krijgt van Ronnie Rockpit!

Klassement in de GPI-game
3. Klassement

In de game vind je onderin de button “Klassement”. Wanneer je hierop drukt, verschijnt het klassement. Belangrijk in de Foodtruck Competitie; eindigen als nummer 1 is trakteren op jouw bouwplaats!

Psychologische oorlogsvoering in de GPI-game
3. Psychologische oorlogsvoering

Er is natuurlijk ook ruimte voor wat psychologische oorlogsvoering. Pas de tekst aan die je meestuurt als je iemand uitdaagt. Hiermee kun je je tegenstander, met een knipoog, vast onder druk zetten. Wees lekker creatief en maak het leuk met elkaar!

Score update kennisniveau in percentage
Jouw score update

Direct inzicht in je kennisbehoud en vooruitgang. We sturen je wekelijks jouw score update en maken jouw kennis echt zichtbaar. Zo kom je bijvoorbeeld te weten hoeveel punten je hebt behaald, wat jouw huidige kennisniveau is, hoeveel minuten je gespeeld hebt (zonder het door te hebben) en nog veel meer… Een belangrijk aspect van leren is kennis te herhalen en in de praktijk te brengen. Met de GPI-game wordt informatie gericht en op een leuke manier herhaald. Zo blijft kennis tot wel 400% beter behouden.

Kennisniveau stoplichten
1. Jouw score update

We sturen je wekelijks, per mail, jouw eigen spelresultaten en jouw groei in kennisbehoud. Je zult versteld staan hoe snel je op deze manier kunt leren en kennis vast kunt houden. Wedden?

Wist je datje in de GPI-game

Microlearning: snel en effectief leren

Brainsnacks, hapklare brokken, stukjes informatie: we hebben het hier over een zogenoemde ‘micro learning’, oftewel een specifiek stukje relevante kennis dat betrekking heeft op de betreffende vraag. Bij Microlearning wordt informatie in kleine stukjes aangeboden. Zo kom je snel tot de kern en leer je eenvoudig nieuwe vaardigheden in een paar minuten per dag. Ideaal om even snel iets tot je te nemen dus.

DELEN

Remco Westerbroek

Remco Westerbroek

Een veilige bouwplaats blijkt nog steeds een uitdaging. We zijn vaak geneigd om voor oplossingen te denken vanuit middelen. (Controle-)apps, check-lijsten, toolboxen en wat er nog meer is ontwikkeld. We vergeten dat het begint bij mensen en de relatie die zij tot elkaar hebben. Hoe kunnen we de mensen op de bouwplaats helpen om een eigen gedragscode op te stellen. Samen door verandering in houding & gedrag bouwen aan een veiligheidscultuur; zowel fysiek als sociaal.

Meer van dit

Meer veiligheid in je emailbox?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van De Veilige Bouwplaats. Dan bouwen we samen aan een veiligere werkplek voor iedereen in de bouw. 

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.