Blog

Werknemers opleiden voor een veilige bouwplaats, hoe?

Door: De Veilige bouwplaats
Leestijd: 2 minuten
Welke tools zijn er om veiligheidskennis bij je werknemers paraat te houden? En nog beter, alle ontwikkelingen bij te houden.

Het belang van goed opgeleide werknemers is groot, ook voor de bouw. Maar hoe weet je dat de werknemers ook alle veiligheidskennis in huis hebben? Er zijn verschillende manieren om je werknemers op te leiden op veiligheidsregels. Wij leggen er graag een paar voor.

Veiligheidsregels paraat

Hoe weet je of iedereen de veiligheidskennis paraat heeft? Ondanks veiligheidsprotocollen en procedures weet je soms niet, wie zijn/haar veiligheidskennis paraat heeft. Heeft iedereen de trainingen gevolgd? Als organisatie moet je het veiligheidsgesprek steeds weer groter maken. Zorg dat niemand meer om veiligheid heen kan, en dat dit ook voor de lange termijn geldt. Wanneer iedereen zich hiervoor inzet zal dit helpen om veiligheid bespreekbaar te maken en zal dit in de uitvoering ook bijdragen.

Welke trainingen/toolboxen kan je hiervoor organiseren?

Bedrijfsinterne training. Je kan interne trainingen organiseren voor je personeel, waarbij je specifieke veiligheidsprocedures en -protocollen bespreekt die relevant zijn voor je bedrijf.

Ook kan je externe trainingen organiseren voor je personeel, zoals cursussen of workshops die door professionele organisaties of experts worden gegeven.

Online training. Er zijn ook verschillende online cursussen en trainingen beschikbaar waarmee je personeel op afstand opgeleid kan worden.

Je kan ook hands-on trainingen organiseren waarbij je personeel de veiligheidsprocedures in de praktijk kan toepassen onder begeleiding.

De Veilige Bouwplaats en Rockpit bouwen samen aan veiligheid. Wij bieden deze trainingen/ toolbox aan, verzorgd door experts uit het veld, zelfde bloedgroep, zelfde belang. Alles om ervoor te zorgen dat alle werknemers veilig gaan werken.

Tips

Zorg ervoor dat er een duidelijke communicatie is tussen de werknemers over de veiligheidsregels, zorg dat de veiligheidsregels duidelijk op een zichtbare plaats in het bedrijf hangen en geef regelmatig updates over de veiligheidsregels.

Het is belangrijk om te onthouden dat opleiding niet eenmalig gebeurt, maar regelmatig herhaling moet hebben, zodat iedereen de veiligheidsregels onthoudt en toepast op de werkvloer.

Wil je meer informatie over onze toolbox/ trainingen, neem dan contact met ons op.

Toets gratis jouw veiligheidskennis!

Toets op een leuke en GRATIS manier je veiligheidskennis met het spelen van de
GPI-game en win een foodtruck voor jouw bouwplaats.

Het beste van deveiligebouwplaats.nl direct in je mail? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Dit artikel delen

De Veilige bouwplaats
De Veilige bouwplaats

Auteur

De Veilige bouwplaats
De Veilige bouwplaats

Blog schrijven

Wil je gebruik maken van ons blognetwerk om te gaan gastbloggen over veiligheid op de bouwplaats? Vul dan het onderstaande formulier in.

Dit artikel delen

Volg ons

Volg ons op de meest populaire social media kanalen en ontvang regelmatige nieuwe updates van ons!

Uitgelichte blog

Gerelateerde berichten

Algemene veiligheid

Allround bouwvakker

De allround bouwvakker. Wat zijn de vaardigheden van de bouwvakker? Vaardigheden genoeg, maar zijn deze wel up to date met alle nieuwe ontwikkelingen in de bouw?

Lees meer »

De Veilige Bouwplaats nieuwsbrief komt eraan

Schrijf je alvast in.