Wie spreekt wie aan op een bouwplaats als het gaat om gedrag?

Door:
De redactie
Gepubliceerd op:
23 januari 2023
Leestijd:
2 minuten

Op een bouwplaats is er de verantwoordelijkheid voor veiligheid voor iedereen die betrokken is bij de bouw. Denk aan de werknemers, werkgevers, onderaannemers, en de opdrachtgever. Hier zijn een paar voorbeelden van wie verantwoordelijkheid heeft voor veilig gedrag.

  • Werkgevers zijn verantwoordelijk voor het creëren en handhaven van een veilige werkomgeving voor hun werknemers. Dit omvat het identificeren van gevaren. Denk hierbij aan het implementeren van veiligheidsprocedures en het verstrekken van de juiste opleiding en beschermingsmiddelen voor hun werknemers.
  • Werknemers zijn verantwoordelijk voor het volgen van veiligheidsprocedures. Het gebruiken van persoonlijke beschermingsmiddelen, en het melden van gevaren of onveilige situaties.
  • Onderaannemers zijn verantwoordelijk voor het volgen van de veiligheidsprocedures van de hoofdaannemer. Maar ook voor het creëren van een veilige werkomgeving voor hun eigen werknemers.
  • De opdrachtgever is verantwoordelijk voor het veilig stellen van de bouwplaats en het toezien op de veiligheid van de bouwplaats.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen op een bouwplaats verantwoordelijk is voor veiligheid en dat het aanspreken op veilig gedrag een gezamenlijke verantwoordelijkheid is. Bovendien moet er een cultuur zijn op de bouwplaats waarin veiligheid een prioriteit is en waarin iedereen vrij is om veiligheidsissues aan te kaarten.

Wie spreekt wie aan op een bouwplaats als het gaat om gedrag?

DELEN

Meer van dit

Meer veiligheid in je emailbox?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van De Veilige Bouwplaats. Dan bouwen we samen aan een veiligere werkplek voor iedereen in de bouw. 

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.