Samen bouwen wij aan een veiligheidscultuur

Door:
De redactie
Gepubliceerd op:
8 februari 2023
Leestijd:
2 minuten

Wat wil je als bedrijf uitstralen? Een gezonde en veilige werkomgeving waarbij iedereen veiligheid “top of mind” heeft? Maar hoe kan je dit bereiken? Om een verandering tot stand te laten komen, moet je als directie hier in investeren, niet alleen in woorden maar ook in daden. Wanneer je als bouwbedrijf geen onveilige situaties gedoogd en hier ook echt de focus legt. Pas dan zal iedereen dit opvolgen en kan een cultuur ontstaan waarbij je je elkaar kan aanspreken. Het doordringen van de veiligheidscultuur door het hele bedrijf is dan ook echt van belang. Een cultuur waarin veilig werken de norm is. Samen bouwen wij aan een veiligheidscultuur.

Voor iedere rol

Een leidinggevende kan zich niet veroorloven nalatig te zijn als het gaat om veiligheid. Zijn/haar verantwoordelijkheid is het aansturen op veilig werken. Niet alleen is hij/zij een voorbeeld, maar ook door het instrueren van de medewerkers en het coachen van gedrag. Zijn er werkzaamheden die op een veiligere methode kunnen? Zijn er medewerkers die buiten de paden werken? Dan is communicatie onderling, dus voor iedere rol ook van belang.

Zijn er weerstanden?

Waar zit de weerstand als je elkaar aanspreekt op onveilig gedrag? Zit dit in de manier van communiceren of ligt dit bij de organisatie, zijn er behoeftes vanuit het werkveld die niet gehoord worden? Om een goede veiligheidscultuur te krijgen moet je iedereen hierbij betrekken. Ook oplossingen moeten met elkaar worden besproken, zodat iedereen zich hier in kan vinden.

Toolbox communiceren

Niemand hoeft het wiel opnieuw uit te vinden. Wij hebben al de nodige ervaring op het gebied van onderlinge communicatie in de bouw. En wij twijfelen dan ook niet om bij jullie langs te komen op de bouwplaats.

Successen maak je ook samen net zoals een veiligheidscultuur. Samen bouwen wij aan een veiligheidscultuur.

De Veilige Bouwplaats werkt samen met Rockpit, en komt graag langs! Maak alvast kennis met Remco.

DELEN

Meer van dit

Meer veiligheid in je emailbox?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van De Veilige Bouwplaats. Dan bouwen we samen aan een veiligere werkplek voor iedereen in de bouw. 

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.