5 redenen om veilig te werken

Door:
De redactie
Gepubliceerd op:
26 oktober 2022
Leestijd:
2 minuten

We hebben allemaal verschillende redenen waarom we ervoor kiezen om bepaalde dingen te doen of niet te doen. Veilig werken is juiste keuzes maken. 5 redenen om veilig te werken? Iedereen heeft zo zijn eigen redenen waarom er veilig gewerkt moet worden. Wat voor de één veilig is hoeft niet voor een ander ook te gelden.

Denk je weleens na over hoeveel keuzes je maakt op een dag? Wat kunnen de effecten zijn hiervan. Niet alleen voor je eigen veiligheid maar ook voor je collega’s. De volgende keer dat een collega een risico neemt, leg hem/haar uit waarom jij veilig wil werken.

Waarom wil jij veilig werken?

Jouw gezondheid?

Het is duidelijk dat jouw gezondheid en welzijn de grootste motivator moet zijn om ervoor te kiezen om veilig te werken. Zodra onze gezondheid op het spel staat of deze ernstig beïnvloed zal worden, wil niemand meer werken.

Veilig thuiskomen?

Je gezin/partner willen graag dat jij ook aanschuift bij het diner. Ben je geblesseerd of ziek, ook al is het maar voor een korte tijd, de financiële en emotionele gevolgen voor je gezin kunnen ingrijpend zijn.

Jouw reputatie?

Ben je alleen maar productief en heb je lak aan alle veiligheidsmaatregelen, dan zal dit consequenties hebben voor evt promotie. Niemand wil een risiconemer belonen of hem in een machtspositie plaatsen. Ben je een initiatief nemer als het gaat om veiligheid dan zijn je kansen velen malen groter.

Je collega’s?

De veiligheid van iedereen op het werk hangt niet alleen af ​​van hun eigen keuzes, maar ook van de keuzes van alle collega’s. Werk samen en zorg voor elkaar.

Bedrijf?

Of het nu een leuk bedrijf is waarvoor je werkt of niet, de baan die ze je bieden betaalt je rekeningen. Veilig werken zorgt ervoor dat jouw bedrijf door kan gaan, waardoor jij je rekeningen kan blijven betalen.

5 redenen om veilig te werken. Waarom wil jij veilig werken? En zijn er dilemma’s die je graag wil bespreken?

De Veilige Bouwplaats loopt graag een dagje mee bij jullie op de bouwplaats

DELEN

Meer van dit

Meer veiligheid in je emailbox?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van De Veilige Bouwplaats. Dan bouwen we samen aan een veiligere werkplek voor iedereen in de bouw. 

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.