Het Veiligheidsgesprek

Door

Remco Westerbroek

Interactief gesprek met de bouwplaats-medewerkers over veiligheidsbewustzijn. Hoe bewust is men naast acuut gevaar van lange termijn gevolgen? Welke verantwoordelijkheid draag je of durf je te dragen; voor jezelf, de ander en de directe omgeving. Wat leeft er op de betreffende bouwplaats rondom veiligheid. Welke relevante inzichten delen de bouwplaats-medewerkers?

Toolbox

Het Veiligheidsgesprek

Er wordt veel gesproken over veiligheid en dan met name hoe dat wordt opgelost voor de bouwplaats. Naar het idee van Remco gaat het te weinig over het oplossen met de bouwplaats. Het Veiligheidsgesprek is een toolbox waar Remco met de vakmensen in gesprek gaat over de veiligheidsaspecten, waar zij wat over willen delen. Waar zij ideeën hebben om zaken anders aan te pakken. Samen discussiëren wat hun eigen rol kan zijn in het verbeteren van de veiligheid op de bouwplaats. Inventariseren wat er volgens hen noodzakelijk is om te veranderen. Remco haalt deze kennis op en schrijft over ieder gevoerd veiligheidsgesprek een blog voor Rockpit, zodat deze kennis wordt gedeeld met iedereen. Tevens dient al deze input om steeds meer met de vakmensen te kunnen ervaren welke rol zij zelf zouden kunnen spelen in het vormgeven aan een nieuwe en eigen veiligheidscultuur. Wil je meer weten over deze toolbox? Neem dan nu contact op.

Over

Remco Westerbroek

Remco Westerbroek heeft in diverse functies en branches gewerkt. Als ‘leidinggevende’ heeft hij zijn teams altijd de ruimte gegeven om zelf te onderzoeken, te wijzigen of te verbeteren. Resultaten behaal je alleen als je iedereen als mens uitnodigt om hun volle potentieel aan te spreken en te benutten. Welke talenten brengen alle teamleden mee? Wat is het creatieve vermogen als je met elkaar innoveert? Wat wordt de kracht van een team als ze betrokken zijn bij de organisatie een project of specifiek thema? Dit begint allemaal met een gesprek en in dit geval een veiligheidsgesprek.

De gebruikte methodes