Blog

Wie spreekt wie aan op een bouwplaats?

Door: De Veilige bouwplaats
Leestijd: < 1 minuut
Iedereen heeft een verantwoordelijkheid als het gaat om veiligheid. Samen werken aan een veilige cultuur.

Op een bouwplaats is er de verantwoordelijkheid voor veiligheid voor iedereen die betrokken is bij de bouw, dit omvat werknemers, werkgevers, onderaannemers, en de opdrachtgever. Hier zijn een paar voorbeelden van wie verantwoordelijkheid heeft voor veilig gedrag. Wie spreekt wie aan op een bouwplaats?

  • Werkgevers zijn verantwoordelijk voor het creëren en handhaven van een veilige werkomgeving voor hun werknemers. Dit omvat het identificeren van gevaren, het implementeren van veiligheidsprocedures en het verstrekken van de juiste opleiding en beschermingsmiddelen voor hun werknemers.
  • Werknemers zijn verantwoordelijk voor het volgen van veiligheidsprocedures, het gebruiken van persoonlijke beschermingsmiddelen, en het melden van gevaren of onveilige situaties.
  • Onderaannemers zijn verantwoordelijk voor het volgen van de veiligheidsprocedures van de hoofdaannemer, en voor het creëren van een veilige werkomgeving voor hun eigen werknemers.
  • De opdrachtgever is verantwoordelijk voor het veilig stellen van de bouwplaats en het toezien op de veiligheid van de bouwplaats.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen op een bouwplaats verantwoordelijk is voor veiligheid en dat het aanspreken op veilig gedrag een gezamenlijke verantwoordelijkheid is. Bovendien moet er een cultuur zijn op de bouwplaats waarin veiligheid een prioriteit is en waarin iedereen vrij is om veiligheidsissues aan te kaarten.

Toets gratis jouw veiligheidskennis!

Toets op een leuke en GRATIS manier je veiligheidskennis met het spelen van de
GPI-game en win een foodtruck voor jouw bouwplaats.

Het beste van deveiligebouwplaats.nl direct in je mail? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Dit artikel delen

De Veilige bouwplaats
De Veilige bouwplaats

Auteur

De Veilige bouwplaats
De Veilige bouwplaats

Blog schrijven

Wil je gebruik maken van ons blognetwerk om te gaan gastbloggen over veiligheid op de bouwplaats? Vul dan het onderstaande formulier in.

Dit artikel delen

Volg ons

Volg ons op de meest populaire social media kanalen en ontvang regelmatige nieuwe updates van ons!

Uitgelichte blog

Gerelateerde berichten

Algemene veiligheid

Allround bouwvakker

De allround bouwvakker. Wat zijn de vaardigheden van de bouwvakker? Vaardigheden genoeg, maar zijn deze wel up to date met alle nieuwe ontwikkelingen in de bouw?

Lees meer »

De Veilige Bouwplaats nieuwsbrief komt eraan

Schrijf je alvast in.