Blog

Veiligheidsgesprek, “niet mijn probleem”

Door: De Veilige bouwplaats
Leestijd: < 1 minuut
Veiligheidsgesprek " niet mijn probleem". Zijn er situaties die verbeterd kunnen worden? Wij gaan graag het veiligheidsgesprek met je aan.

Iedereen heeft weleens de opmerking gemaakt “het is niet mijn probleem” of “dat is niet mijn taak”. Je verwijst naar een collega die zich niet aan de regels houdt, iemand die een taak verkeerd uitvoert of een gevaar achterlaat. Wat de omstandigheden ook zijn, al deze scenario’s zijn van invloed op iedereen in het bedrijf.

Waarom het ook jouw probleem is?

Wat het probleem ook is, iemand houdt zich niet aan de veiligheidsregels of in het ergste geval, laat een gevaar achter. Dit kan een gevaar opleveren niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen. Dus als je stelt “het is niet mijn probleem” dan heeft dit indirect ook gevolgen voor jezelf.

Als je in een organisatie niet als team kan functioneren dan heeft dit gevolgen voor iedereen in het bedrijf. Met het veiligheidsgesprek willen wij graag samen met jou, werken aan een Veilige Bouwplaats. Een Interactief gesprek met de bouwplaats-medewerkers over veiligheidsbesef en bewustzijn. Hoe bewust is men naast acuut gevaar ook van de lange termijn gevolgen? Welke verantwoordelijkheid draag je of durf je te dragen; voor jezelf, de ander en de directe omgeving. Wat leeft er op de betreffende bouwplaats rondom veiligheid. Kan je iedereen aanspreken op onveilig gedrag? Welke relevante inzichten delen de bouwplaats-medewerkers?

Jouw probleem kunnen wij ons probleem maken. Samen bouwen wij met jullie aan een veilige bouwplaats!

Wil je meer informatie? Lees dan hier verder

Toets gratis jouw veiligheidskennis!

Toets op een leuke en GRATIS manier je veiligheidskennis met het spelen van de
GPI-game en win een foodtruck voor jouw bouwplaats.

Het beste van deveiligebouwplaats.nl direct in je mail? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Dit artikel delen

De Veilige bouwplaats
De Veilige bouwplaats

Auteur

De Veilige bouwplaats
De Veilige bouwplaats

Blog schrijven

Wil je gebruik maken van ons blognetwerk om te gaan gastbloggen over veiligheid op de bouwplaats? Vul dan het onderstaande formulier in.

Dit artikel delen

Volg ons

Volg ons op de meest populaire social media kanalen en ontvang regelmatige nieuwe updates van ons!

Uitgelichte blog

Gerelateerde berichten

Algemene veiligheid

Allround bouwvakker

De allround bouwvakker. Wat zijn de vaardigheden van de bouwvakker? Vaardigheden genoeg, maar zijn deze wel up to date met alle nieuwe ontwikkelingen in de bouw?

Lees meer »

De Veilige Bouwplaats nieuwsbrief komt eraan

Schrijf je alvast in.