Veiligheidsgesprek, “niet mijn probleem”

Door:
De redactie
Gepubliceerd op:
7 december 2022
Leestijd:
2 minuten

Iedereen heeft weleens de opmerking gemaakt “het is niet mijn probleem” of “dat is niet mijn taak”. Je verwijst naar een collega die zich niet aan de regels houdt, iemand die een taak verkeerd uitvoert of een gevaar achterlaat. Wat de omstandigheden ook zijn, al deze scenario’s zijn van invloed op iedereen in het bedrijf. Veiligheidsgesprek, “niet mijn probleem”

Waarom het ook jouw probleem is?

Wat het probleem ook is, iemand houdt zich niet aan de veiligheidsregels of in het ergste geval, laat een gevaar achter. Dit kan een gevaar opleveren niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen. Dus als je stelt “het is niet mijn probleem” dan heeft dit indirect ook gevolgen voor jezelf.

Veiligheid geldt voor iedereen

Als je in een organisatie niet als team kan functioneren dan heeft dit gevolgen voor iedereen in het bedrijf. Met het veiligheidsgesprek willen wij graag samen met jou, werken aan een Veilige Bouwplaats. Een Interactief gesprek met de bouwplaats-medewerkers over veiligheidsbesef en bewustzijn. Hoe bewust is men naast acuut gevaar ook van de lange termijn gevolgen? Welke verantwoordelijkheid draag je of durf je te dragen; voor jezelf, de ander en de directe omgeving. Wat leeft er op de betreffende bouwplaats rondom veiligheid. Kan je iedereen aanspreken op onveilig gedrag? Welke relevante inzichten delen de bouwplaats-medewerkers?

Jouw probleem kunnen wij ons probleem maken. Samen bouwen wij met jullie aan een veilige bouwplaats! Veiligheidsgesprek, “niet mijn probleem” is onzin.

Wil je meer informatie? Lees dan hier verder

DELEN

Meer van dit

Meer veiligheid in je emailbox?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van De Veilige Bouwplaats. Dan bouwen we samen aan een veiligere werkplek voor iedereen in de bouw. 

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.