Blog

Onervaren in de bouw

Door: De Veilige bouwplaats
Leestijd: 2 minuten
Ronde tafel meeting
Onervaren in de bouw. Genoeg scenario's waarbij je echt moet opletten. Lees hier verder.

Gezocht: een ervaren bouwplaatsmedewerker! Over het algemeen wordt er altijd gevraagd naar personeel met ervaring. Maar wat als je nog onervaren in de bouw bent? BBL opleidingen voor de bouw, hier word je opgeleid voor zowel de theorie en kan je ook voldoende praktijkervaring opdoen. Dus wanneer je de opleiding hebt afgerond heb je al de nodige ervaring. Natuurlijk heb je tijdens je stage niet alles kunnen leren. En kom je ook voor werkzaamheden te staan die je nog niet eerder hebt uitgevoerd. In de bouw moet je met zoveel aspecten rekening houden. Genoeg scenario’s waarbij je echt moet opletten. Het goed en juist uitvoeren van werkzaamheden is belangrijk.

Juiste uitvoering

Om de werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren kan het nog best een opgaaf zijn voor een onervaren bouwplaatsmedewerker. Wat zijn de redenen?

Je hebt onvoldoende kennis, te weinig ervaring of training gehad. Verkeerde instructies, verkeerde materialen of gereedschappen. Geen goede begeleiding tijdens de werkzaamheden. Dit zijn allemaal componenten die van belang zijn om zo min mogelijk tot geen fouten te maken.

Buddy

Voor bedrijven en medewerkers is het van belang dat je onervaren collega’s goed gaat begeleiden. Dit kost misschien wat tijd maar verdient zich ook snel terug. Voor aanvang van de werkzaamheden samen doornemen wat en hoe je iets moet uitvoeren en met welke veiligheidsregels je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan omgeving, materiaal, PBM,’s etc etc.

Wanneer iemand niet zeker is en twijfelt kan diegene direct navraag doen bij de buddy. De faalkosten voor de bouw liggen al erg hoog. Met een buddy voorkom je onnodig tijdsverlies of verkeerd opgeleverde werkzaamheden. En dan hebben we het nog niet over de veiligheidsaspecten…

Van onervaren in de bouw naar ervaren, samen bouwen wij aan een Veilige Bouwplaats.

Wil je meer informatie ontvangen over de Veilige Bouwplaats? Volg ons op LinkedIn

Toets gratis jouw veiligheidskennis!

Toets op een leuke en GRATIS manier je veiligheidskennis met het spelen van de
GPI-game en win een foodtruck voor jouw bouwplaats.

Het beste van deveiligebouwplaats.nl direct in je mail? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Dit artikel delen

De Veilige bouwplaats
De Veilige bouwplaats

Auteur

De Veilige bouwplaats
De Veilige bouwplaats

Blog schrijven

Wil je gebruik maken van ons blognetwerk om te gaan gastbloggen over veiligheid op de bouwplaats? Vul dan het onderstaande formulier in.

Dit artikel delen

Volg ons

Volg ons op de meest populaire social media kanalen en ontvang regelmatige nieuwe updates van ons!

Uitgelichte blog

Gerelateerde berichten

Algemene veiligheid

Allround bouwvakker

De allround bouwvakker. Wat zijn de vaardigheden van de bouwvakker? Vaardigheden genoeg, maar zijn deze wel up to date met alle nieuwe ontwikkelingen in de bouw?

Lees meer »

De Veilige Bouwplaats nieuwsbrief komt eraan

Schrijf je alvast in.